SUBSTITUCIĶ PONT DE BENILLOBA

Entre 1900 i 1925 es va procedir a construir la carretera d'Alcoi a Callosa d'En Sarriā, per a la qual cosa va ser necessari construir dos ponts metālˇlics, el del Viaducte d'Alcoi i el de Benilloba.

El pont construīt a Benilloba, dissenyat per l'enginyer Prōsper Lafarga, del que es diu que va ésser deixeble d'Eiffel, estava format per una estructura de perfils d'acer, en la que destacaven les seues dos bigues armades.

        

Lafarga es va inclinar per la soluciķ de pont metālˇlic davant de la dificultat que presentava a causa de la seua obliqüitat respecte al llit del riu.

El pont tenia una llum de 19 metres. La seua amplāria de calįada era de 5 metres, més dos voreres volades d'un metre.

Este pont va substituir l'anterior de pedra i el seu cost va ascendir a 30.858,45 pessetes.

En 1999 aquest pont, degut al seu estat de deterioro, va ser substituīt per un nou pont, també metālˇlic. Durant algun temps, la vella estructura va quedar depositada sobre els terrenys prōxims al lloc on havía estat instalada durant prop d'un segle, perō, finalment va ser retirada.

NOU PONT

Entre els anys 1998 i 1999 es va dur a terme el projecte de la Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transport de la Generalitat Valenciana d'Eixamplament de la taula del pont metālˇlic de Benilloba en la carretera C-3313 (Alacant).

Encara que en un primer moment es volia repara y aprofitar l'estructura metālˇlica primitiva, el seu avanįat estat de corrosiķ ho va fer inviable i no va quedar mes remei que fer una nova estructura, que es va colˇlocar aprofitant, esta volta si, els suports de pedra sobre els que descansava l'anterior.