Concert Quartet

"Mare Nostrum"

El dissabte 9 de juliol de 2015 el teatret de les Moreres (les antigues escoles) de Benilloba, va esser escenari de l'actuació del Quartet de Corda «Mare Nostrum» de la Universitat d'Alacant, en un concert a l'aire lliure.

El recital va incloure peces clàssiques així com peces populars de les nostres comarques, com Serra Mariola, Ton pare no té nas, el Cant de la Senyera o la Muixeranga, adaptades al format dels instruments de corda del quartet.

El quartet de corda Mare Nostrum té el seu origen en el si de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant. Després de cursar estudis en el Conservatori Òscar Esplà d'Alacant cadascun dels seus integrants, Carolina Martínez Báez-Otermín (violí), Amelia García Gutiérrez (violí), Ígor Kovaltxuk (viola) i Pedro Bonilla García (violoncel), compagina una àmplia activitat interpretativa amb la seua tasca docent i de gestió cultural.

Com a formació de quartet clàssic, el seu ampli repertori inclou obres de tots els períodes musicals, des del barroc fins a la música actual més avantguardista, i ofereix nombrosos recitals i concerts cada any en pràcticament totes les sales de la província i per a diferents institucions nacionals. L'objectiu del quartet Mare Nostrum és acostar la música a tots els públics i dur a terme una tasca didàctica, així com col·laborar en actes que promoguen la cultura en totes les seues formes i en esdeveniments que defensen causes socials. Tot això és possible gràcies a la seua estreta col·laboració amb el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística.