Constitució Nou Ajuntament

Con a conseqüència del resultat de les eleccions municipals que s'havien celebrat recientment, el dissabte dia 13 de juny de 2015, es va constituir el nou l'Ajuntament de Benilloba. L'acte de constitució del nou consistori va començar passades les onze del matí amb la lectura per part de la Secretaria del nombre de lectors, vots de cada formació, etc, i amb la constitució de la mesa d'edat, formada per la cap de llista del Partit Popular, Maria Fernanda Sanz i el número tres de Compromís, Jordi Jiménez, la pressa de possessió de tots els regidors i, finalment, la votació dels candidats a l'alcaldia.
 
Ana Dèlia Gisbert va guanyar amb rotunditat les eleccions a Benilloba (4 regidors, per 2 el PP i 1 el PSPV), però al final ha sigut proclamada per unanimitat rebent el suport dels set regidors del consistori. Tant el PP com els socialistes van optar per recolzar a la candidata que anava a ser electa, en una votació que va ser nominal i secreta.

En un saló de plens abarrotat, Gisbert va rebre el bastó del càrreg i les claus de l'Ajuntament, la qual cosa va originar somriures entre el públic. A continuació, la nova alcaldessa va dirigir unes paraules als assistentes, agraint la confiança dipositada en ella i en tot l'equip de í apostant per moure's per a solucionar les dificultats que afecten a Benilloba. «No ens podem quedar de braços creuats. Va reivindicar així la participació com a eina fonamental de treball i va assegurar que es «deixarà la pell per Benilloba». També va repassar la situació actual del poble, amb una crisi de model econòmic que exigeix «als poders públics que isquem fora a buscar solucions i no esperem asseguts als despatxos les poques ajudes o inversions que arriben d'una o altra institució». «Jo no tinc totes les respostes -va dir- però sí les preguntes i sé què és el que no hem de fer. No ens podem quedar de braços plegats, hem d'eixir a buscar les oportunitats i els recursos». La nova alcaldessa va acabar la seua intervenció agraint el suport de la seua família i en particular dels seus pares dels qui ha dit, «només espere estar a l'altura de les seues expectatives i poder dur la cara tan alta tant eixe dia com al cap de quatre anys».
 
Els quatre regidors de la coalició van reproduïr el mateix patró a l'hora de prendre possessió dels seus nous càrrecs a l'Ajuntament «prometent» i acatant la lleialtat al «cap de l'estat» per «imperatiu legal» o perquè «així ho mana la llei».

L'acte va finalitzat amb la interpretació de la Muixeranga a la porta de l'Ajuntament amb tres dolçainers i un tabal, als quals, després, i visiblement emocionada, Ana Delia es va unir amb la seua pròpia dolçaina per interpretar diferents peces davant del nombrós públic que s'havia donat cita a la plaça de l'Ajuntament.