Presentació del llibre 

"Material Fotogràfic"

El dimecres 29 de juliol de 2015, l'escriptor Ximo Espinós, natural del poble, professor de la Universitat d'Alacant, va presentar a la Casa de la Cultura de Benilloba la seua darrera novel·la "Material Fotogràfic, davant d'una nombrosa assistència, formada per familiars, amics i veïns.

L’acte, va estar conduït per l'alcaldessa, Ana Delia Gisbert "Taes", i el llibre va ser presentat pel historiador local Enric Morrió, professor del C.P. "S. J. BOSCO", autor de l'estudi sobre l'emigració de benillobers als Estats Units a principis del segle XX, que ha servit de base per a la confecció d'aquest llibre.

La novel·la narra la corrent migratòria que es va produir als anys 20, servint-se de la història de tres joves que ixen de Benilloba (Llòria en el llibre) i s'embarquen en un vaixell camí de Nova York, amb totes les esperances i dificultats d'aquesta aventura. La presentació del llibre va servir per recordar passatges de l'historia recent del poble, donat que tothom te en la família o coneix persones que van participar d'aquesta emigració massiva cap a América.

El públic va gaudir també amb les nombroses anècdotes sobre Benilloba i la seua gent, aportades per Fernando Espinós, germà del autor del llibre.

Després de la presentació, el públic va plantejar al autor diverses qüestions relacionades amb el llibre i finalment Ximo Espinós va procedir a signar tots els exemplars que els lectors li van presentar, per a la qual cosa es fa formar una cua ben llarga.