Presentació del Llibre "Diània, Terra Nostra"

El dijous 20 de juliol, la antiga Casa del Metge (encara que en un principi estava previst a Les Moreres), en el marc de la programació cultural d'estiu a Benilloba, va acollir la presentació del llibre "Diània, Terra Nostra" i la projecció de l'audiovisual "Desperta Diània" per part del seu autor, Just Sellés. 

Diània terra nostra és un emocionat viatge per les més antigues sendes de les nostres muntanyes, una expedició encapçalada i guiada per tres personatges il·lustres, possiblement els més entusiastes i erudits exploradors que ha conegut mai l’agraciada Diània: Cavanilles, Joan Pellicer i Rafael Cebrián.

El nom Diània fa referència a una zona del País Valencià que correspon, aproximadament, al que va ser en el seu moment la província de Xàtiva i correspon actualment  al que es coneix con les Comarques Centrals Valencianes, en les que està inclosa Benilloba.

El llibre, molt ben editat, compta amb profusió de fotografies de gran format, que ens donen una visió pròxima al territori que, con diu l'autor "Res no hi ha com la terra d’un, que no debades galopa el cor quan sent", de la mà dels més bells paisatges de la nostra terra.

Just I. Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d’obres públiques i màster en enginyeria marítima, professió que compagina amb la fotografia de paisatge i l’escriptura. En 2008 escrigué El llanto del petirrojo, la seua primera obra, amb la que es proclamà finalista del premi Azorín de novel·la en la seua edició de 2009. Des d’aleshores ha treballat infatigable en un projecte literari ambiciós al temps que apassionant: "Al-Azraq, el Blau. Crònica de la conquesta de La Muntanya", la seua primera incursió en la novel·la històrica, llibre que va presentar en les Moreres l'any passat.

En acabant, es va muntar una paradeta per facilitar als interessats la compra del llibre, els quals va signar l'autor.