Presentació del llibre 

"L'últim llop de la Serrella"

El dissabte 4 de març de 2017 va tindre lloc a la Casa de la Cultura de Benilloba la presentació del llibre infantil “L’ultim llop de la Serrella” per part del seu autor, Jordi Raül Verdú, davant d'un auditori que va gaudir d’una agradable vetllada. L’acte va estar presentat per Jordi Jiménez, regidor de Cultura, mentres que l'escriptora Mercè Climent va ser l’encarregada d’introduir a l’autor.  

Jordi Raül Verdú i Pons (Alcoi, 1960) és mestre des de l’any 1981. Ha exercit a Alcoi, Madrid, Los Angeles (EUA), Principat d’Andorra i Alexandria (EUA). La seva obra literària es centra, fonamentalment, en el conte, que sempre sol estar relacionat amb la natura. També recopila rondalles populars valencianes. Imparteix cursos de tècniques i metodologia de l’animació lectora a docents i també a pares i mares. Fa animacions lectores i sessions de contacontes, que en ocasions tenen lloc en el mateix paratge on ocorren els fets de les lectures (muntanyes, barrancs, coves, fonts, etc.), fent d’aquesta forma que els llibres siguen vius i pareguen molt més reals. Per altra part, és un gran excursionista i un amant de la fotografia.

Jordi Raül Verdú va explicar que fa vora 300 anys, a les nostres muntanyes vivia encara un dels animals més bells i temuts de tots els temps, el llop. L’ésser humà els acaçava i s’hi enfrontava de tant en tant per tal de protegir el ramat. És en aquest ambient de lluita entre l’animal i les persones que Gemma, una xiqueta pastora que viu als peus de la serra de la Serrella i es fa amiga d’una cria de lloba, tenint una experiència única que, no només la condicionarà a ella, sinó també als llops que campen per tota la muntanya. És una història versemblant en què l’amor, l’admiració i l’amistat per aquests animals tan especials està per damunt de l’odi, de la ràbia i de la venjança.

L’autor va anar acompanyant la seua exposició amb nombroses diapositives de la Serrella fetes per ell mateix, de les quals incloem algunes a mode d'exemple. L’últim llop de la Serrella és una aventura pels paratges més meravellosos i únics d’una de les serres més salvatges i encisadores del migjorn valencià, la Serrella, tan admirada i estimada per tots els aficionats al muntanyisme i amants de la natura.

El lector, amb l’ajuda del mapa que s’inclou al llibre, podrà seguir cadascuna de les passes de la gran aventura que viuen els protagonistes d’aquest conte fantàstic.

El llibre compta amb il·lustracions de Sílvia Faus i Àngela Barratxina.

Acabada la presentació, Jordi Andreu Verdú es va dedicar a signar els nombrosos exemplars del compte que els lectors li van presentar.