9 Octubre 2004

Per a commemorar l'entrada de Jaume I en la ciutat de València el 9 d'Octubre de 1238, fet transcendental per al naixement del Regne de València, amb el qual vam quedar incorporats a Europa i a la Cristiandat, es van celebrat els següents actes:

Correllengua

Pegatina

El Correllengua va arribar a Benilloba el 8 d'octubre. L'acte, que va estar organitzat pel professorat de la Secció de Primària del Centre Públic Comarcal "Verge dels Dolors" es va iniciar amb la eixida a les 15:30 del cole i va recórrer els carrers del poble.


Davant, anava la Flama de la Llengua i una senyera amb la inscripció "9 d'Octubre", portades per xiquets, i un grup de dolçainers. Li seguia un drac format per cap de cartó i túnel de tela sobre
arcs, que eren portats pels xiquets.

Tancava la comitiva la resta de xiquets que portaven corones a lo Jaume I al cap, tots acompanyats pels seus mestres.Al tornar novament al Centre, es va tocar la Moixaranga pel grup de dolçainers de Benilloba i es va llegir el Manifest que trobàreu a continuació.

Un acte senzill però molt emotiu, al ser protagonitzat pels xiquets, que seran els futurs ciutadans que regiran este poble.

EL MANIFEST

El correllengua ja és entre nosaltres. La flama de la llengua arriba, per primera vegada a Benilloba, carregada de força i vitalitat per a recordar que som un sol poble i parlem la mateixa llengua.

Llengua que hem d’utilitzar a la ciutat, al poble, al barri i en qualsevol àmbit de la societat i sense vergonya i amb el cap ben alt, orgullosos d’emprar el Valencià, i obrir les portes de la nostra llengua i de la nostra cultura a totes les persones que viuen al nostre País.

La flama del Correllengua recorre cada any el País Valencià amb la voluntat de demostrar que, tots junts, podem guanyar.

Animem els que ja treballem per la llengua a continuar aquest treball sense desànim. Encoratgem els que ja la parlen a usar-la sempre, en tots els llocs i en totes les circumstàncies. Convidem als qui encara no la saben a aprendre-la i a fer-la servir, i a convertir-se així en membres de ple dret.

Hem participat del Correllengua per a fer present la llengua al lloc que li correspon, com a llengua que no vol renunciar a cap dels drets que li corresponen.

Visca la nostra llengua !!

Visca el País Valencià !!

Cercavila

El dissabte 9, al migdia, es va iniciar el cercavila des del Local de la Música, baixant pel carrer Major, carrer sant Cristòfol i plaça l'Omet. Durant el recorregut, el Grup de Danses de Benilloba va anar ballant, així com les persones que van voler unir-se al grup. Després es va pujar pel carrer sant Josep fins a arribar al carrer Jaume I, on es van ballar les ultimes dansades i la Regidora de Cultura va llegir un manifest, acabant-se l'acte escoltant la Moixaranga.

Dansada - Espectacle

El dilluns 10 d'Octubre, a l'una de la vesprada, va actuar en la plaça de l'Omet el grup de danses "Arrels" d'Alacant, ballant diverses danses típiques, acompanyats d'una rondalla i cançons tradicionals. Un espectacle de notable qualitat que va ser la delícia del públic. En acabar l'acte, la senyora alcaldessa va tindre unes paraules d'agraïment i va manifestar els seus desitjos perquè a que al pròxim any se supere l'èxit d'este.