Estreno de l'Auditori

Primer Concert

El diumenge dia 17 de maig de 2015, l'Ajuntament de Benilloba va posar en marxa el nou Auditori amb un concert de l'Orquestra de Joves de la Província d'Alacant. Aquest concert va ser presentat con a "inici de la programació cultural anual de Benilloba".

Aquest edifici s'havia construït en un temps record. S'havia licitat per 460.00 euros i es va estrenar enmig de la polèmica, per un costat per haver estat construït utilitzant part dels terrenys del camp de futbol, que molts dels veïns del poble sempre han considerat que no podien tindre un altre ús, complint la voluntat dels donants originaris i, per altra, perquè aquesta obertura es va produir en plena campanya electoral, a tan sols uns dies de les eleccions del 24 de maig de 2015, que tenien que decidir la composició d'un nou consistori. Tant el Partit Socialista com Compromís van denunciar aquesta "inauguració encoberta" davant la Junta Electoral, la qual va optar per interpretar la llei a favor del consistori, donant-li el vis i plau per celebrar l'acte.

El concert va estar dirigit per  Francisco Maestre i l'orquestra va comptar, entre altres, amb el jove solista de Cocentaina (de tan sols 13 anys) Arnau Moncunill, Violí.

El programa va estar integrat per les següents obres:

- Fidelio Overture, op. 72...L.v. Beethoven

- Concert per a Violí i Orquestra nº 9 en la m. op. 104...Ch de Beriot

- Carmen...G. Bizet
- Les toréadors
- Prélude
- Aragonaise
- Danse Bohême

- DANZÓN Nº 2   de Arturo Marquez

L'acte va ester presentat pel escriptor Ximo Llorens i la professora Elisa Julià.