Dia Contra la violència de gènere

Com tots sabeu el dia que es celebra el dia Internacional contra la violència de gènere és el dia 25 de novembre, en Benilloba per raons de quòrum vam decidir fer totes les activitats el dissabte dia 28 de novembre de 2009.

Va començar la jornada a les 11 del matí. A la casa de cultura acudien les primeres dones per assistir a la projecció de la pel·lícula “Código 1024. Montaña de Alicante” del director alicantí Luís Soravilla. Abans de projectar la pel·lícula vam tindre la sort de comptar amb la presència tant del director com de l’actriu protagonista que ens varen contar el perquè de la pel·lícula i del lloc triat per a rodar-la.

Tot seguit es va fer un taller de Risoteràpia , comensaren el taller a les 12 i mitja. Van estar les participants durant hora i mitja fent diferents exercicis. Va estar tot un èxit encara que de les 30 dones que erem a la casa de cultura soles unes 20 van participar al taller, les altres soles van mirar però s'ha de dir que també es van riure com les que participàvem.

Després a les 14:00 h teníen dinar a la Ponderosa, on van anar 36 dones. Allí s'ho passarem d’allò més be. L’assistenta social va prendre la paraula per a explicar que qui pagava el dinar era la conselleria de Benestar Social mitjançant una subvenció que havia demanat l’Ajuntament per a les activitat d’eixe dia, i que la manera de canalitzar eixa subvenció havia segut mitjantzant les ames de casa.  

A les sis de la vesprada van tornar a la casa de la Cultura per vore a Juan Luis Hurtado “Roper” monologuista murcià que les va fer passar un bon rato contant-los històries humorístiques i fent-les riure a totes prou.

Quan va acabar tot, teníen una picadeta preparada per a finalitzar el dia.

La veritat és que va ser un dia on 36 dones del poble van compartir el seu temps, on van parlar i sobretot en el qual es van riure.