NIT DE L'OLLA 2008

 

Un any més, l'humor va fer acte de presència en Benilloba, en la tradicional Nit de L'Olla. Divertides paròdies interpretades pels festers i festeres de les tres filaes, van tindre com a motiu l'èxit de la selecció espanyola de futbol en l'Eurocopa, la crisi econòmica, les Olimpíades, el Festival d'Eurovisió i la ministra de Defensa.

 

La Nit d'olla de Benilloba ja fa anys que s'ha convertit en una cita ineludible en el calendari estival de les festes de la comarca. Com és habitual, centenars de visitants van omplir els carrers del municipi, amb l'objectiu de presenciar la desfilada humorística en el que els festers de les tres filaes locals malgasten imaginació per a criticar amb sorna els principals temes de l'actualitat nacional i internacional.

 

Com no podia ser d'una altra forma, l'èxit obtingut per la selecció espanyola de futbol en l'Eurocopa va tindre el seu paper destacat en la desfilada, amb un grup de festers abillats amb els colors de la "roja" i els noms dels jugadors, que repartien banderetes entre el públic assistent al crit de "a por ellos".

 

El Festival d'Eurovisió també va estar present en la desfilada, amb una original coreografia en què anaven cantant per torns festers disfressats de Betty Missiego, Remedios Amaya, Beth i Chiquiliquatre, entre altres.

 

Les Olimpíades de Xina també van estar presents, però amb una crítica a la repressió que patix el poble tibetà. Així, va aparèixer en escena un grup de monjos del Tibet, sent assetjats per efectius policials.

La crisi econòmica va tindre la seua pinzellada, amb uns festers sense disfressar que portaven una pancarta en què es podia llegir "estem en crisi d'idees" i una bústia per a "suggeriments".

Després d'un grup d'imitadors del mític "Bob Marley" i unes masculines "Primeres sòcies de la Filà Palmera", li va correspondre el torn a la història. Els 800 anys del naixement del Rei Jaume I van estar representats per una comitiva abillada amb vestits d'època, en la que a banda del monarca apareixien cavallers, cortesanes, joglars i la resta de membres de la cort. També va aparèixer una carrossa en forma de castell.

 

La crítica als concursos televisius va vindre de la mà de "Benifama", amb un simpàtic grup de ballarins i ballarines.

El colofó el va posar una paròdia relacionada amb la ministra de Defensa. Davall el lema "La dóna: De mujer florero a ministra de Defensa", apareixien diverses dones abillades amb uniformes de l'exèrcit i al mig de totes elles apareixia una peculiar "Xacón", amb el maletí de ministra inclòs.

En definitiva, una desfilada que va tornar a respondre a les expectatives dels assistents.