NIT DE L'OLLA 2015

 

La Nit d'olla de Benilloba ja fa anys que s'ha convertit en una cita ineludible en el calendari estival de les festes de la comarca. Com és habitual, centenars de visitants van omplir els carrers del municipi, amb l'objectiu de presenciar la desfilada humorística en el que els festers de les tres filaes locals demostren imaginació per a criticar amb sorna els principals temes de l'actualitat nacional i internacional.

Esta vegada, la nova alcaldessa de la localitat va estar present en dos ocasions durant l'esdeveniment. En la primera ocasió un grup de joves imitaven les promeses incomplides dels partits polítics en les passades eleccions desfilant al costat d'una de les còpies de l'actual alcaldessa.

Els partits candidats «PèP», “ALDEANS”,  ”COMPRO-MISTOS” i “PESÓ-E” prometien entre crits coses com, netejar la piscina municipal o millorar el seu accés, omplir el "Salt” i el riu d'aigua o construir un altre auditori inutilitzable. En la segona ocasió apareixia un imitador de l'alcaldessa que vestia la senyera i un logo de Compromís a l'esquena.

La fi de l'embargament dels Estats Units a Cuba va ser protagonista destacat de la nit, ja que Obama i Fidel Castro van passejar pels principals carrers de Benilloba seguits d'una multitud de cubanes i cubans. A més, el més que conegut “caloret” de l'exalcaldessa de València, Rita Barberà, va aparèixer en la desfilada seguida de falleres que l'acompanyaven. Els polèmics xiulits al Rei d'Espanya per certes aficions futbolístiques, també van aparèixer en el municipi baix el lema “al Rey no se le silba, se le aplaude”.

Un altre dels temes va ser un partit de rugbi entre filaes on guanyaven els cristians. La imitació d'un dels personatges de la sèrie “La que se avecina”, acompanyat del seu ball característic, va ser un dels moments divertits. També l'ebola es va fer un buit en la desfilada amb els afectats, metges i el mateix virus, acompanyats de botelles d'anís i el lema “contra ebola la cassalla mai falla”.

Les tres filaes, Cristians de la Palmera, Moros del Castell i Moros del Raval van ser les principals protagonistes del cercavila que van contemplar centenars d'espectadors locals i de municipis veïns, que cada any s'acosten a Benilloba per a gaudir del humor local.