NIT DE L'OLLA 2016

 

La Nit de l'Olla de Benilloba ja fa anys que s'ha convertit en una cita ineludible en el calendari estival de les festes de la comarca. Com és habitual, centenars de visitants van omplir els carrers del municipi, amb l'objectiu de presenciar la desfilada humorística en la que els festers de les tres filaes locals demostren imaginació per a criticar amb sorna els principals temes de l'actualitat nacional i internacional.

Un tema important va ser el de les Olimpíades de Rio, escenificada amb els diversos esports participants, amb especial atenció a un dels països, Rússia, per la polèmica del dopatge d'alguns dels seus atletes. Els esportistes van desfilar pel municipi amb xeringuilles carregades de mentireta baix el lema "Me rio de Rio. Ens dopem a l’Olla". 

Un altre dels temes va ser el dels Pokémon que no podien faltar a la cita, deixant-se vore pel carrer Major amb les seues diferents formes , 

El productor de cine pornogràfic Torbe i el porter de la selecció espanyola de futbol David de Gea, també van ser objecte de l'humor de Benilloba, igual que la coalició Unidos Podemos, però amb el nom "Units no vam poder", que formava en una esquadra amb els colors del partit de Pablo Iglesias i conduïda per un Pablo Echenique des de la seua cadira de rodes.

La Reina Mare d'Anglaterra i el príncep Carlos van aparéixer amb el lema "Keep Calm, Fes-te del Arrabal", nom d'una de les filaes del poble. També va haver menció per a l'últim combat de Mohammed Ali.

El candidat republicà a la presidències dels Estats Units, va ser un dels personatges objecte de sàtira, flanquejat per animadores i de la parafernàlia electoral americana baix el lema "Donald Trump for deficient".

Per últim, la crítica es va centrar en la conducta de la marca de vehicles Volwagen i la polèmica per les emissions de gasos contaminants baix el lema "Wolkstafa, Nyas fum".

Les tres filaes, Cristians de la Palmera, Moros del Castell i Moros del Raval van ser les principals protagonistes del cercavila que van contemplar centenars d'espectadors locals i de municipis veïns, que cada any s'acosten a Benilloba per a gaudir del humor local.