Nit de l'Olla 2017

La Nit de l'Olla de Benilloba ja fa anys que s'ha convertit en una cita ineludible en el calendari estival de les festes de la comarca. Com és habitual, centenars de visitants van omplir els carrers del municipi amb l'objectiu de presenciar la desfilada humorística en la que els festers de les tres filaes locals demostren imaginació per a criticar amb sorna els principals temes de l'actualitat nacional i internacional.

El primer tema criticat va ser el dels efectes del turisme de masses. Un grup de festers va recórrer el carrers Major disfressats de turistes i d'altres amb cartells amb què donaven la benvinguda a Benilloba i presumint de població turística.

Un tema important va ser el de la crítica de la música masclista, assegurant que "molt espaiet, però acabeu molt rapidet", "al Castell volem música festera i no reguenotera", "tanquem les orelles si les cançons van de mamelles" i "en els països Benivaskos tampoc volem regueton masclista". 

També va haver menció per als míssils i l'actitud bel·licista de Corea del Nord de la mà d'un altre grup de joves que disfressats amb roba militar alertava que "Kim Jong-Un amenaça Benilloba". No va faltar la figura del mencionat líder ondejant la bandera del seu país. 

També va patir la burla dels participants Manel Navarro, representant d'Espanya en Eurovisió 2017, ja que van acompanyar al cantant disfressats de galls. 

Un altre dels temes que no podien faltar a la cita va ser el del procés secessionista de Catalunya. Amb unes paperetes per al projectat  referèndum en què es preguntava: "Vol vostè que Catalunya siga un estat independent? NO». Disfressats de la Guàrdia Civil i dels Mossos d'esquadra (els quals duien un dorsal amb "Her-mosses de quadra", mentre un grup de festers s'interposava entre ambdós parts. 

El projectat mur de Donald Trump a la frontera amb Mèxic i la negativa dels mexicans de pagar-lo també van ser objecte de crítica, on va aparèixer el president nord-americà acompanyat per la seua esposa Melània, enfrontat a mexicans vestits de mariachis.

Un grup de joves va desfilar a favor de la diversitat sexual al ritme del reconegut tema «A qui li importa» i amb la bandera de l'Arc de Sant Martí.

També van desfilar els personatges de la sèrie web «Narcos» amb el tema de la droga i dels diners negres i corrupció econòmica que genera, repartint entre el públic copies de bitllets de 100 dòlars.

Per últim, la crítica es va centrar en la conducta del Banc de Sabadell pel tancament de sucursals bancàries en els pobles de la comarca i en Benilloba en particular.