PRESA DE POSSESSIÓ DE NOU RECTOR


El passat dia 12 d'Octubre del 2004, a les 6 de la vesprada, D. José Antonio Durá Bataller, va prendre possessió de la parròquia de la Nativitat de la Mare de Déu, de Benilloba, primera missió eclesial d'este jove sacerdot.

En la cerimònia, junt amb el nou rector, van estar huit sacerdots de l'arxiprestat i va estar presidida pel mateix Arxiprest, concelebrant tots junts una missa que va fer emocionar els creients pel seu significat i la seua bellesa plàstica. L'església estava plena de públic de bot en bot, tant de parroquians de Benilloba com de familiars i veïns d'Adzeneta d'Albaida, poble natal del nou rector, que s'havien desplaçat per a assistir a la cerimònia en un autobús i en cotxes particulars.

La celebració va ser molt especial, perquè va estar carregada de simbolisme i d'emoció. Els ritus inicials, van començar des de la mateixa arribada dels oficiants a les portes del temple, on se li va fer entrega al nou rector de la clau de la porta i se li va donar a besar la creu parroquial.

Un volta en l’interior, va tindre lloc la lectura del decret de l'Arquebisbe de València pel qual s'anomenava a D. José Antonio Durá Bataller nou rector de Benilloba. Després, el nou rector va fer el jurament del càrrec amb la mà sobre els Evangelis.

En l'Ofertori, se li van oferir a D. José Antonio, de forma simbòlica, els fruits de la terra: oli, ametles, nous, etc.

Atés que, tal com va indicar el senyor Arxiprest, una de les tasques del nou rector serà l'administració dels sagraments, entre ells el baptisme, de manera simbòlica li va fer entrega de la pila baptismal, on va introduir les seues mans; del confessionari, on es va assentar un moment; de la clau del Sagrari, que va obrir i tancar, etc.

Realitzada esta presa de possessió, tots els presents van esclatar en un sonor i calorós aplaudiment al nou rector. Després, la cerimònia va continuar amb els ritus habituals de les lectures i l'homilia però ja dirigida pel nou rector.

Acabat l’acte, va tindre lloc un refrigeri en el jardí de l'església, situat a esquenes d’esta i que ha sigut recentment restaurat per l'anterior rector, on els assistents van tindre ocasió de parlar i canviar impressions amb el nou rector i la resta de sacerdots participants.