PRESA DE POSSESSIÓ DE NOU RECTOR 2008


El passat dia 30 de Novembre del 2008, a les 6 de la vesprada, D. Antonio Jesús Teruel Molina, va prendre possessió de la parròquia de la Nativitat de la Mare de Déu, de Benilloba, nova missió eclesial d'este jove sacerdot.

En la cerimònia, junt amb el nou rector, van estar huit sacerdots de l'arxiprestat i va estar presidida pel mateix Arxiprest, concelebrant tots junts una missa que va fer emocionar els creients pel seu significat i la seua bellesa plàstica. L'església estava plena de públic de bot en bot, tant de parroquians de Benilloba com de familiars i veïns de Gandia, poble on ha estat destinat els darrers quatre anys el nou rector, que s'havien desplaçat per a assistir a la cerimònia en dos autobusos i en cotxes particulars.

La celebració va ser molt especial, perquè va estar carregada de simbolisme i d'emoció. Els ritus inicials, van començar des de la mateixa arribada dels oficiants a les portes del temple, on se li va fer entrega al nou rector de la clau de la porta i se li va donar a besar la creu parroquial.

Un volta en l’interior, va tindre lloc la lectura del decret de l'Arquebisbe de València pel qual s'anomenava a D. Antonio nou rector de Benilloba. Després, el nou rector va fer el jurament del càrrec amb la mà sobre els Evangelis.

En l'Ofertori, se li van oferir a D. José Antonio, de forma simbòlica, els fruits de la terra: oli, ametles, nous, etc.

Atès que, tal com va indicar el senyor Arxiprest, una de les tasques del nou rector serà l'administració dels sagraments, entre ells el baptisme, de manera simbòlica li va fer entrega de la pila baptismal, on va introduir les seues mans; del confessionari, on es va assentar un moment; de la clau del Sagrari, que va obrir i tancar, etc.

També la senyora Alcaldessa de Benilloba, Na Fernanda Sanz, en nom de tot el poble, li va dedicar unes paraules de benvinguda.

Realitzada esta presa de possessió, tots els presents van esclatar en un sonor i calorós aplaudiment al nou rector. Després, la cerimònia va continuar amb els ritus habituals de les lectures i l'homilia però ja dirigida pel nou rector.

Acabat l’acte, va tindre lloc un refrigeri en el casino, on els assistents van tindre ocasió de parlar i canviar impressions amb el nou rector i la resta de sacerdots participants.