Presentació del llibre 

"Peguem una Dansaeta?"

El dissabte 19 d'agost de 2017, Enric Morrió Gómez, professor del C.P. "S. J. BOSCO" va presentar al Auditori el seu llibre "Peguem una Dansaeta?". El professor Morrió és també autor de l'estudi sobre l'emigració de benillobers als Estats Units a principis del segle XX i de diversos estudis i articles sobre temes de Benilloba.

Prèviament, la Colla Mal Passet va fer una cercavila des de Les Moreres per tot el poble fins l'Auditori.

L’acte, va estar presentat per l'alcaldessa, Ana Delia Gisbert , i va comptar en la taula amb l'assistència del dolçainer Paco Bessó, qui va explicar diversos aspectes de les danses des del punt de vista musical i la història dels diversos dolçainers que han estat venint a tocar a Benilloba des de que hi ha memòria.

El professor Morrió va resumir el contingut del llibre i va explicar el seu procés d'elaboració, apuntant algunes teories sobre l'origen de les danses i la seua evolució amb el pas del temps. El públic va gaudir amb les exposicions d'ambdós oradors, que van ser llargament aplaudits.

Després de la presentació, el públic va plantejar al autor diverses qüestions relacionades amb el llibre i finalment Enric Morrió va procedir a signar tots els exemplars que els lectors li van presentar, per a la qual cosa es va formar una cua ben llarga.

La jornada es va completar per la nit amb amb un sopar de cabasset i la música de la Colla Mal Passet fins ben entrada la nit, durant la qual van sorgir espontàniament diverses manifestacions de danses i filaetes.