REIS 2005

 

CAVALCADA REIS MAGS 2005

 

La Cavalcada del 2005 va estar carregada d’un dramatisme especial que no podrem oblidar les persones que la vam viure. Va haver una coincidència dramàtica. Mentre  pares i xiquets anaven concentrant-se per vore arribar als Reis i el seguici reial iniciava el seu descens cap al poble, un jove, Adrià Gonzálvez Espinós, que es trobava amb els seus amics contemplant l’acte, va caure fulminat per un infart cerebral. Ni la immediata intervenció de les persones que el van auxiliar en un primer moment ni la posterior intervenció del metge de guàrdia van poder fer res per la seua vida. Adrià havia mort.

 

La consternació entre els presents va ser total i la noticia va anar escampant-se pel poble. Adrià tenia tant sols 23 anys i era un xicot molt volgut per tots. El dolor es va apoderar no tan sols de la família sinó de tots els que el coneixien.

 

Mostra de la desorientació que es va produir va ser el fet de que algú va suggerir al cura que no era oportú que les campanes voltejaren normals, que tocara a mort, mentre que altra persona els va fer comprendre que era millor esperar, que els pares no sabien encara res. De seguida es van fer callar les campanes.

 

El desconcert que va provocar este colp va fer que per uns instant els organitzadors no sabesen què fer. Els xiquets expectants, la musica i el cor esperant. Finalment, es va decidir continuar amb l’acte, però reduint-lo a l’Adoració i les fotos dels xiquets amb els Reis. No van haver ni musiques ni cançons.

 

La impressió que va causar la mort d’Adrià es va reflectir en els nombrosos missatges que van anar apareixent en el Fòrum d’esta web.

 

Entrada de l'estela al temple

Melcior

Gaspar

Baltasar