Reis 2016

 

CAVALCADA DELS REIS MAGS

A poqueta nit, comencen a concentrar-se pares i xiquets a la entrada del poble, per esperar la caravana reial. Els músics de la Banda del poble, la Filharmònica, entonen les primeres estrofes del “Sitio de Zaragoza” mentre es llancen al aire algunes canyetes voladores. Des del seguici reial es contesta amb la mateixa música, el que va repetint-se, establint-se com un diàleg entre els que s’aproximen i els que els esperen.

 

Enguany, Benilloba va recuperar l'itinerari tradicional de la Cavalcada de Reis Mags, els quals van entrar al municipi per la carretera de Cocentaina en carrossa, guiats per l'estrela i flanquejats pels patges que portaven torxes per il·luminar el camí.

 

Centenars de persones els esperaven a l'entrada del poble, especialment xiquets i xiquetes que no podien contindre l'emoció de vore de prop als portadors dels seus desitjos. Els patges van portar regals a cada casa, ja fóra pels balcons pujant amb l'ajuda d'escales, o porta per porta.

 

Els bombers van haver de desplaçar-se al municipi després que un xicotet incendi que va calcinar 50 metres quadrats es declara-se al costat de la carretera. Van ser alertats per l'Ajuntament i la Guàrdia Civil que vetllava per la seguretat de la Cavalcada.