RESTAURACIÓ ESGLÉSIA 2009

Continuant la tasca duta a terme durant els dos estius anteriors, un grup d'estudiants, junt al seu coordinador, han estat treballant durant el mes de Juliol, avançant en la restauració de l'Església de la Nativitat de La Mare de Déu de Benilloba, tornant-li part de la seua esplendor, a més de conviure amb la gent del poble deprenent un poc de cadascú dels seus habitants, la seua vida i els seus costums.

Esta activitat s'enquadra dins dels Cursos d'Estiu de Restauració d'Artesanies Tradicionals. Es tracta d'un servici totalment gratuït que ha posat en marxa la Universitat de València per a ajudar xicotetes poblacions que econòmicament no es poden permetre projectes d'este tipus.

La Universitat de València, a través de les seues tres universitats convoca estudiants per a portar a terme les activitats a l'estiu. Sobretot solen ser estudiants d'història de l'art, però també es donen casos que s'apunten a estos cursos estudiants d'altres carreres com són els d'arquitectura o belles arts.

Des de l'estiu del 2007 el treball l'han centrat en la recuperació de l'església de

Benilloba. Estos jóves, que no es coneixien prèviament, han estat dormint en cases de veïns del poble i menjant també en una filà o amb els aliments aportats pel veïnat. El poble ha posat, doncs, l'allotjament, l'alimentació i els materials necessaris i ells s'han dedicat al treball, encara que també va haver-hi moments per a conèixer el poble i la seua gent, que es va bolcar en ells manifestant-los el seu agraïment.Esta labor de restauració, que és una tasca molt delicada i minuciosa, els ha portat, per decisió pròpia, a treballar en condicions molt difícils, pujats en bastides, en jornades que s'allargaven fins a altes hores de la nit.

El darrer dia, es va fer un sopar de germanor, en el que van conviure tant aquest equip de restauradors com gent del poble.