VIDA SOCIAL

Com es pot comprovar al llarg d'aquesta web, hi ha moltes raons per fixar la residència a Benilloba, donat que te moltes de les avantatges d'una població més gran, com ara l'Institut, el Centre de Salut, etc. al mateix temps que permet una vida més humana i tranquil·la. És un plaer passejar pels carrers del poble i saludar als veïns amb els clàssics "bon dia" o "bona nit".

D'altra banda les dimensions de la població permeten una vida social suficientment rica. Benilloba és un poble que compta amb una dinàmica vida de relacions. Els seus habitants es troben i reunixen en diversos ambients: el mercat, el Casino, l'Església, la Ponde, les filaes, els Vells, els Caçadors, el Patronat, els recreatius, etc. etc.

Mercat

El lloc més habitual de trobada, especialment de les dones, es al mercat, on s'informa i comenten les darreres novetats del poble.

Danses a la Plaça l'Omet

Ambient a la Plaça

Una de les més normal y tradicionals formes de trobar-se la gent tant joves com menys joves, es durant les festes, que a Benilloba es celebren principalment dos, les de Moros i Cristians al Agost i les Danses a començament de setembre.

Colla de dimonis de Benilloba

També hi ha altres esdeveniments festius amb una periodicitat no establerta, com són els Dimonis

Sopar dels veïns del carrer Sant Miquel

Converses entre veïns al caliu de la foguera

La festivitat del sant del carrer en qüestió és també un motiu per celebrar un sopar de germanor amb tots els veïns del carrer i, entre converses, cançons i acudits, conèixer-los una miqueta millor. 

Paella gegant a les antigues escoles

Processo del Combregat

Cant de l'Aurora

Com no podia ser d'altra forma en un poble catòlic, les manifestacions religioses són propicies per a l'encontre entre els veïns del poble: misses, bodes, batejos, enterraments, etc. congreguen als habitants de Benilloba, que comparteixen de eixa forma les seues alegries i penes.