XIIé Mercat Tradicional

El Divendres Sant dia 14 de Abril de 2017 es va celebrar el XIIé Mercat Tradicional. Una idea magnífica amb un resultat encoratjador. Una ocasió per trobar-nos amb els veïns en un marc agradable. Una ocasió també per a que gent d’altres pobles coneguen el nostre (va vindre molta gent de fora) Enguany la oferta tant d’activitats com de parades del mercadet va augmentar de manera significativa respecte d’anteriors edicions amb els embotits típics, dolços i mones de Pasqua, formatges, ceràmica, mel i vins o cerveses artesanals, entre moltes altres propostes.  

Enguany, a demés d'allargar-se el mercat fins el dissabte, es va comptar amb una oferta complementària que, a més de la clàssica mostra de telers i miniatures de telers, en perfecte funcionament, amb les explicacions que anava donant l’expert Rafael Julià, creador de aquesta col·lecció de maquetes de màquines per al tèxtil. també es va poder visitar l’exposició 'Benillobers als Estats Units d’Amèrica'' d’Enric Morrió.

 L'elaboració de dos paelles gegants, amb un preu modest va solucionar el tema del dinar d'expositors i visitants.

El divendres es va realitzar una recreació del treball que feien els subhastadors, la professió que va ocupar durant dècades a molts benillobers que recorrien milers de quilòmetres cada any per vendre els productes que es fabricaven a Benilloba. La demostració va estar a càrrec de Josè Gisbert "Taes". Aquest acte va servir per recordar i conèixer aquesta dura feina.

L’actuació de Dani Miquel, el cantacançons, va ser el principal atractiu per als més joves, que també van comptar amb activitats infantils tant divendres com dissabte i animació amb un mag i humorista al Teatret de les Moreres.

Maquetes de màquines per al tèxtil

Recreació del treball de subhastador

Paelles

Jocs infantils

Paradetes