Manifestacions religioses

Benilloba, repoblada per cristians catòlics en el segle XVII, després de l'expulsió dels moriscos, forma part d'un món que podríem definir d'occidental per la seua fe i la seua cultura. Esta realitat, sense que haja de servir de rivalitat o menyspreu cap a altres creences i altres cultures, és la nostra i hem de sentir-nos contents per la riquesa religiosa i cultural que conté i orgullosos dels nostres avantpassats per haver-nos-la transmès.

Els habitants de Benilloba expressen la seua fe per mitjà de manifestacions religioses diverses. A més de en la Santa Missa, els seus veïns participen en processons, Via Crucis, Aurora, etc., de la qual cosa desitgem deixar testimoni en esta web amb el major afecte i respecte.

    

Missa Concelebrada

Benedicció de l'Església en 1977,

després de la seua reparació

Processó de Sant Joaquim

(Imatge de Sant Xotxim)

                           

Processó del Combregat

El dia de Sant Vicent, primer dilluns després de Setmana Santa, el senyor cura porta la comunió a les persones malaltes o impedides perquè puguen complir amb el corresponent manament de la Santa Església " (Combregar per Pasqua Florida)

Amb l'objecte de donar-li la deguda solemnitat a l'acte, el Copó on el sacerdot porta les Sagrades Formes, recorre els carrers sota pal·li, acompanyat en processó pels feligresos i la banda de música, que es deté a la porta de cada una de les vivendes de les persones que van a combregar.  

Viacrucis el Divendres Sant

Processó de Divendres Sant

Benedicció de Palmes el Diumenge de Rams

    

Xiquets baixant cap l'església i durant la processó

Altar carrer Sant Miquel

Altar Carrer Major

Detall de l'Altar del Carrer Major

Altar Carrer Colón

Carrer Sant Josep

    

Plaça l'Omet, conjunt i detall

    

Processó del Corpus

El Santíssim baixant pel carrer Sant Caietà

Exposició del Santíssim

Cantant l'Aurora

Betlem baix les arcades de l'Ajuntament