Associació "Sant Joaquim" 

de la Tercera Edat

Benilloba compta des de 1982 amb una associació de naturalesa civil i caràcter benèfic, sense ànim de lucre, els fins de la qual són la defensa dels interessos i drets de tots els ciutadans del poble compresos en la tercera edat, així com la seua realització com a persones.

Esta associació compta amb uns 230 socis i més de 40 socis protectors. Per a tots ells, les distintes Juntes que ha tingut, s'han esforçat per aconseguir un espai còmode, assolellat, espaiós i amb l'equipament adequat per a les seues necessitats.

    

Entre les seues activitats es compten nombrosos actes culturals, dinars de germandat, representacions d'obres de teatre, danses, excursions, xerrades formatives, actuacions de rondalles, etc.

         

    

    

    

L'Associació també s'ocupa del manteniment de la capacitat física dels seus associats, amb cursos de gimnàstica i de recuperació de les danses. D'esta forma, es fomenta el gust i benestar que proporciona l'exercici físic, el sentit de relació humana i el cultiu de normes de conducta disciplinada. El grup de gimnàstica ha participat en Olimpíades de la UDP, en les 24 Hores Esportives de Cocentaina, etc.

D'altra banda, l'Associació ha col·laborat amb altres actes de la vida social i cultural del poble, com la Trobada dels Escoles Valencianes, activitat intergeneracional amb els alumnes del Col·legi Públic, etc.

La seu de l'Associació Sant Joaquim es troba en l'edifici de les antigues escoles, cedit per l'Ajuntament de la localitat, on disposa d'amplis locals on compta amb barra de bar, cafeteria (que es fa servir també com a sala multiús), equip de música, peluqueria de senyores, etc.

    

Junta de 1994                                                                                                        Junta de 1998

Junta de 2000  

FESTA DELS JUBILATS DE 2008

Anualment, se celebra la Festa del Jubilat; com a exemple, mostrem a continuació les imatges de la del dijous 7 d'Agost de 2008, en la Llar del Jubilat, convocada conjuntament per l'associació de la Tercera Edat i l'Ajuntament de Benilloba. Es va servir un berenar consistent en orxata i fartons i similars, servits en l'interior del local, i després , en el exterior i a l'ombra de les moreres, la banda de Música del Poble va interpretar diverses peces de música lleugera que va animar a molts assistents a ballar.

En la Festa del 2009, varies associades van improvisar una filaeta